Tatuaje

Vrei sa ai
o semnificatie


Executam orice tip de tatuaj, indiferent de complexitatea modelului si de dimensiunea dorita. Cu o experienta vasta in domeniu, realizam fashion tattoo, make-up tattoo, cover-up tattoo…

Vrei un tatuaj, dar nu te-ai decis asupra modelului? Te asteptam in salonul nostru pentru a-l alege impreuna! Daca ai deja un tatuaj si simti ca nu te mai reprezinta, opteaza pentru un nou simbol. Noi iti oferim cele mai bune sugestii!

Vezi pagina cu toate tatuajele recente aici

Istoria tatuajelor


Tatuajul este una dintre cele mai vechi forme de arta, fiind folosit inca din vremea popoarelor primitive. De-a lungul timpului, i s-au atribuit atat semnificatii sacre cat si profane, fiind interpretat diferit de la civilizatie la civilizatie, dar si de la cultura la cultura. Astazi, tatuajul, aceasta forma de pictura pe corp, a devenit un veritabil accesoriu de moda purtat cu mandrie de foarte multe persoane.

Tatuajul, ca arta decorativa


In timp ce pentru vechii egipteni tatuajul era considerat un totem, pentru japonezi acesta era considerat doar o forma decorativa de a accesoriza corpul. Foloseau culori si motive grafice deosebite si erau realizate doar de artisti, care au transformat aceasta practica intr-o arta de sine statatoare.

Tatuajul, simbol al statutului social


In Peninsula Balcanica, tracii aveau o cu totul alta simbolistica pentru tatuaje. Astfel, acestia isi pictau corpul pentru a-si demonstra statutul si apartenenta la o anumita clasa sociala. Tatuajele erau purtate doar de conducatori sau de persoanele care proveneau dintr-un rang nobil.

Tatuajul in Romania


In Romania, tatuajul a capatat dublu sens. In vreme ce in era neolitica tatuajul era considerat semn al superioritatii sociale, pe parcursul anilor acesta a fost preluat de toate paturile sociale. In secolul XIX, arta tatuarii o stapaneau in principal grecii din Romania si era simbol al decadentei. Astfel, atunci erau tatuati doar delincventii si persoanele cu o moralitate indoielnica. Acest tipar s-a pierdut odata cu trecerea timpului, iar astazi tatuajul a devenit una dintre formele pretioase de arta, fiind purtat de reprezentanti ai tuturor claselor sociale. Vedetele autohtone, dar si cele de peste hotare au dat tonul fashion-tattoo-urilor si astfel arta imprimarii corpului a ajuns la rang de moda.

Intrebari frecvente despre tatuaje

Cum se realizeaza un tatuaj?
Un tatuaj se realizeaza cu ajutorul unui aparat electric special ce are la baza un set de ace minuscule, care au rolul de a introduce tusul in stratul inferior al pielii. Prin aceasta tehnica se asigura atat conturul cat si umplerea unui tatuaj.
Este un proces dureros?
Durerea este suportabila si intensitatea sa difera de la persoana la persoana, fiind influentata de mai multi factori. De exemplu, depinde de zona supusa tatuajului, de nivelul de stres al persoanei ce urmeaza sa fie tatuata sau de gradul de toleranta la durere a acesteia. Este demonstrat faptul ca in prima parte a zilei perceptia durerii este mult mai scazuta.
Care sunt zonele cele mai sensibile la realizarea tatuajului?
Zonele cele mai sensibile sunt zona intercostala, gambele si interiorul bratului, insa, nu trebuie sa va alegeti tatuajul in functie de acest criteriu, deoarece durerea este absolut suportabila.
Cum ne pregatim inainte de a ne face un tatuaj?
Pregatirea zonei ce urmeaza a fi tatuata este esentiala, insa acest fapt se poate realiza impreuna cu tattoo-artistul. Pielea trebuie sa fie curatata in prealabil si firele de par, daca exista, trebuie indepartate. De asemenea, inainte de a va face un tatuaj este recomandat sa fiti odihniti si mancati, astfel pielea nu va fi supusa unui stres suplimentar, iar durerea va fi tolerata mult mai bine de catre organism.
Cat timp dureaza realizarea unui tatuaj?
Acest fapt depinde de dimensiunea si complexitatea modelului ales. Tatuajele mai mari se realizeaza in decursul catorva sedinte, iar tatuajele mici se pot realiza pe loc.

Intrebari 2

Care sunt riscurile la care ne supunem prin procesul de tatuare?
Riscurile exista, dar sunt minime. Zona expusa tatuajului se poate inflama sau infecta usor sau pot aparea anumite reactii alergice ale pielii, insa toate acestea sunt trecatoare si reprezinta, in mare parte, raspunsul dermului la tus care este perceput ca un corp strain. Ceea ce este important de punctat aici este faptul ca realizarea unui tatuaj trebuie facuta doar in saloanele specializate ce au autorizatie de functionare din partea Ministerului Sanatatii si a Sanepid, astfel evitandu-se riscurile contactarii bolilor cu transmitere prin sange. De asemenea, intotdeauna asigurati-va ca acele sunt sterile si sunt desigilate in fata voastra.
Cum se intretine un tatuaj?
Avand in vedere ca tatuajul este, initial, o rana, acesta trebuie ingrijit cu multa atentie. Timp de doua saptamani, acesta trebuie uns zilnic cu o crema speciala si ulterior acoperit cu o folie de plastic pentru a fi astfel protejat. De asemenea, in aceasta perioada, trebuie evitata expunerea directa la soare, la apa cu clor din piscine si la apa fierbinte.
Ce se intampla cu tatuajul atunci cand pielea imbatraneste?
Calitatea tatuajului nu va fi afectata direct proportional cu procesul de imbatranire a pielii, insa, va putea fi observata o usoara modificare a acestuia. Culorile nu vor fi neaparat afectate, insa micile detalii este posibil sa se piarda, iar liniile de baza sa se ingroase.
Ce putem face daca nu ne mai place un tatuaj?
In momentul in care simtiti ca un tatuaj nu va mai reprezinta, il puteti acoperi cu ajutorul unui alt model mai mare sau il puteti elimina definitiv cu ajutorul laserului.

Vrei sa ai
o semnificatie


Executam orice tip de tatuaj, indiferent de complexitatea modelului si de dimensiunea dorita. Cu o experienta vasta in domeniu, realizam fashion tattoo, make-up tattoo, cover-up tattoo…

Vrei un tatuaj, dar nu te-ai decis asupra modelului? Te asteptam in salonul nostru pentru a-l alege impreuna! Daca ai deja un tatuaj si simti ca nu te mai reprezinta, opteaza pentru un nou simbol. Noi iti oferim cele mai bune sugestii!