Body Piercing

Bijuterii discrete
in orice parte a corpului


In salonul nostru executam orice tip de body piercing, indiferent de gradul de dificultate si de zona corpului pe care se doreste a fi realizat. Daca iti doresti un piercing si nu te-ai decis asupra modelului sau ai un model preferat si nu stii unde sa-l incadrezi, te asteptam in salonul nostru pentru a decide impreuna aceste amanunte esentiale! De asemenea, dispunem de o gama variata de modele de unde iti poti alege exact ceea ce iti place si te reprezinta.

Istoria bodypiercing-ului


Bodypiercing-ul este o metoda de infrumusetare corporala care presupune inserarea unei bijuterii in piele, folosita inca de acum 5000 de ani si care a continuat sa se adapteze noilor vremuri, ajungand astazi de la stadiul de traditie la cel de accesoriu de moda, alaturi de tatuaje. Simbolistica piercing-urilor a variat in functie de cultura si civilizatie si a capatat de fiecare data noi si noi interpretari.

Piercing-ul pe fata


Originea piercing-ului in nas se regaseste in Orientul Mijlociu de unde, ulterior, si-a extins radacinile pana in India. Femeile de aici care aveau statut social bun purtau bijuterii foarte scumpe, din aur, iar reprezentantele claselor sociale de mijloc isi impodobeau chipul cu bijuterii din metale pretioase mai ieftine, astfel facandu-se diferenta intre categorii. Romanii asociau aceste bijuterii corporale cu bogatia si obisnuiau sa demonstreze acest fapt prin piercing-urile realizate in ureche. Piercing-ul in limba a aparut in timpul civilizatiei mayase si facea parte dintr-un ritual spiritual specific.

Piercing-ul pe corp


Faraonii egipteni si reprezentantii nobilimii optau pentru piercing-uri in buric ca semn al maturitatii dar si al statutului social. Pe de alta parte, virilitatea romanilor era conturata prin piercing-uri realizate in sfarcuri, ritual urmat si de reprezentantii casei Victoriene.

Intrebari frecvente

Cum se realizeaza un piercing?
Realizarea piercing-ului trebuie facuta doar de un profesionist iar procesul in sine presupune perforarea cu ajutorul unui ac a zonei ce urmeaza a fi impodobita, acest fapt presupunand cunostinte de anatomie.
Bodypiercing-ul se adreseaza oricui?
Exista anumite categorii de persoane carora nu le este recomandat sa se supuna unui piercing. Astfel, persoanele diagnosticate cu boli de inima grave, cu diabet sau cele cu o imunitate alterata ar trebui sa consulte un medic de specialitate inainte de a lua aceasta decizie.
Este un proces dureros?
In sine, este un proces ce presupune o usoara durere, insa folosirea anestezicelor locale elimina acest disconfort. Tineti cont de faptul ca in prima parte a zilei perceptia durerii este mult mai scazuta.
Cum ne pregatim inainte de a ne face un piercing?
Inainte de a face un piercing este foarte important ca zona, dar si bijuteria in sine sa fie dezinfectate. De asemenea, este recomandat sa fiti odihniti si mancati, durerea fiind astfel mult mai bine tolerata de catre organism.

Intrebari frecvente

Care sunt riscurile la care ne supunem?
Riscurile exista, dar sunt minime. Zona supusa piercing-ului se poate inflama sau infecta usor, caz in care antibioticele sunt recomandate. Ceea ce este important de punctat aici este faptul ca realizarea unui piercing trebuie facuta doar in saloanele specializate ce au autorizatie de functionare din partea Ministerului Sanatatii si a Sanepid, astfel evitandu-se riscurile contactarii bolilor cu transmitere prin sange. De asemenea, intotdeauna asigurati-va ca acele sunt sterile si sunt desigilate in fata voastra.
Cum se intretine un piercing?
Intretinerea poate sa difere in functie de zona unde se afla piercing-ul, insa, in principiu, regulile de baza sunt aceleasi. Astfel, se va folosi o crema cu rol antiinflamator si dezinfectant, se va evita timp de cel putin doua saptamani expunerea directa la razele ultraviolete provenite fie de la solar, fie de la soare si se va evita expunerea la clorul din piscine. Daca piercing-ul este facut in limba, atunci fumatul in exces, consumul de lactate, alimente condimentate sau foarte fierbinti este strict interzis. Bijuteria poate fi schimbata dupa cel putin o luna.
In cat timp se vindeca un piercing?
Vindecarea unui piercing depinde foarte mult de organismul fiecarei persoane, insa, in mare, se incadreaza, ca medie, intre 1 si 2 saptamani pentru un piercing in limba si 2 sau 3 luni pentru un piercing realizat in oricare alta zona a corpului.
Ce putem face daca nu ne mai place un piercing?
Bijuteria in sine poate fi inlocuita sau poate fi indepartata, gaura ramasa in urma acesteia putand fi astupata prin procesul de autovindecare a organismului.